Ons appelsap

Hoe komen wij aan onze naam?

Ons appelsap heeft de naam “ PomPuur” gekregen.

Het is 100 % natuurzuiver appelsap. Dit wil zeggen dat er geen toevoegingen zijn van suiker, kleurstoffen of bewaarstoffen. Het is sap van een selectie van appels( 1ste keus) die geteeld zijn volgens een geïntegreerde productiemethode. Dit is een combinatie van verschillende methoden; biologische en ecologische, rekening houdend met bestrijdingsdrempels en het natuurlijke evenwicht in de boomgaard. Er worden nuttige insecten ingezet om goed, gezond en milieuvriendelijk fruit te telen. In de boomgaarden hangen ook verschillende insectenhotels die een thuis bieden aan bijen en andere insecten om te helpen bij de bestuiving van de bloesems.

Het persen van onze appels

Het fruit wordt volledig gespoeld, gemalen en zorgvuldig geperst.  Nadien wordt het sap gefilterd en ondergaat het een korte pasteurisatie ( min 80°C).
Het sap van eigen oogst wordt dan afgevuld in een ecologische en hygiënische bag-in-box.  Het verpakkingssysteem heeft een 55% kleinere CO2 voetafdruk dan een glasverpakking.

Houdbaarheid

Ongeopend is het sap minstens 1 jaar houdbaar, geopend nog 60 dagen!  Steeds koel serveren en bewaren na opening.

Comments are closed.